Poletna Terna, ki bo trajala od ponedeljka, 12. junija 2017 , do sobote, 5. avgusta 2017, se vrača z najbogatejšim nagradnim skladom do sedaj in v prenovljeni podobi, saj ponuja 2x več možnosti za zadetek. 

Klicni center morate o odkriti nagradi obvestiti med 10. in 19. uro na telefonsko številko 01 47 37 777.
V času trajanja nagradne igre se lahko potegujete za eno od številnih nagrad.

Enemu nagrajencu bomo podarili stanovanje v središču Ljubljane v vrednosti 57.884 evrov, dvema sanjsko potovanje v vrednosti 1.500 evrov, 10 nagrajencev bo prejelo denarno nagrado v višini 1.000 evrov bruto, 48 nagrajencev 250 evrov dobroimetja na Petrol kartici ter več kot 12.000 praktičnih nagrad.

Dnevne nagrade “ Petrol vrednostne kartice v višini 40 evrov 

Novost spletne Terne je možnost igranja vzporedne nagradne igre, ki bo potekala ob zaključku Terne, in sicer vsak dan, od ponedeljka do sobote, ob 19:00 uri. Dnevno se bo izmed vseh spletnih igralcev tekočega dne, ki so sodelovali v spletni Terni izžrebalo po enega nagrajenca, ki bo prejel Petrol vrednostno kartico z dobroimetjem 40 evrov. Sodeluje lahko vsak, ki igra Terno, tudi tisti sodelujoči, ki v tekočem dnevu niso zadeli dobitne kombinacije na kuponu. Torej dobitna kombinacija v Terni ni pogoj za sodelovanje v vzporedni spletni igri, ki enkrat dnevno generira izžrebanca oz. nagrajenca izmed vseh sodelujočih. V času trajanja Poletne Terne bo tako vrednostno kartico Petrol prejelo 48 nagrajencev, ki bodo avtomatsko izžrebani in dnevno objavljeni na spletni strani terna.slovenskenovice.si.

Na strani si lahko preberete še več o pogojih za sodelovanje.

Nagradni sklad

Predstavitev nagrad in njihovih vrednosti, ki jih podeljuje organizator nagradne igre:


1 x Stanovanje v Ljubljani
Enemu nagrajencu bo organizator nagradne igre podelil stanovanje v središču Ljubljane, katerega ocenjena vrednost na podlagi cenitve nepremičnin iz leta 2013 je 55.675,40 evrov.

10 x Denarna nagrada 1.000 evrov bruto
Denarni dobitek v vrednosti 1.000 EUR bruto nagrajencu podarja organizator nagradne igre: Delo, d.o.o., Dunajska 5, 1509 Ljubljana. Denarni dobitek je v bruto vrednosti, kar pomeni, da se nagrajencu od vrednosti denarnega dobitka odvede 25 % akontacije dohodnine. Nagrajenec mora pred izplačilom denarne nagrade, organizatorju nagradne igre posredovati tudi transakcijski račun.

2 x Sanjsko potovanje
2 nagrajenca bosta prejela darilni bon v višini 1.500 evrov za sanjsko potovanje pri ponudniku turističnih storitev KOMPAS d.d., Pražakova 4, Ljubljana.

48 x Petrol kartice v vrednosti 250 evrov
40 nagrajencev bo prejelo darilno kartico Petrol z dobroimetjem 250 evrov, ki jo lahko unovčijo za nakup blaga in storitev na vseh BS Petrol v Sloveniji.

8 x Oprema za spalnico in kuhinjo
Osmim nagrajencem bomo opremili spalnico in kuhinjo, in sicer nagrada vključuje ležišče Hitex, dve bambusovi odeji in vzglavnika ter dve posteljnini; kuhinja nagrajencev pa bo bogatejša za kuhinjski set Rosmarino s petimi kosi keramične posode, dvema steklenima pokrovkama, tremi lesenimi pripomočki in petimi jeklenimi kuhinjskimi noži. Skupna vrednost nagrade je 544,99 evrov + DDV.

13.000 x Manjše nagrade
V nagradnem skladu je 13.00 praktičnih nagrad (različne nagrade manjše vrednosti), ki jih bodo nagrajenci dobili po pošti.

Za dobitke v nagradni igri (v naravi in denarju), katerih bruto vrednost presega 42 EUR, obračuna in plača akontacijo dohodnine organizator. Organizator nagradne igre Terna poravna akontacijo dohodnine za spodaj naštete nagrade iz sklopa večjih nagrad:

1x Stanovanje v Ljubljani
10x denarna nagrada 1.000 evrov bruto
40x Petrol kartice v vrednosti 250 evrov
8x oprema za spalnico in kuhinjo
13.000x manjše nagrade

Nagrajenci, katerih nagrade presegajo vrednost 42 EUR, bodo s strani organizatorja nagradne igre na svoj naslov prejeli dopis, v katerem bo razložen postopek pridobitve in prevzema nagrade. Dopisu bo priložena izjava, ki naj jo nagrajenci izpolnjeno in podpisano pošljejo na naslov naveden v dopisu.

Izjava vsebuje naslednje podatke: ime in priimek, naslov, poštno številko in pošto ter davčno številko, v primeru denarnega dobitka pa tudi transakcijski račun. Če soorganizator v 30 dneh po oddaji tega dopisa ne prejme podpisane in izpolnjene izjave, šteje, da je nagrajenec odstopil od prevzema nagrade.

Organizator nagradne igre ob koncu leta obvesti prejemnika o višini prejetih nagrad za dohodninsko napoved za leto 2017.


Manjše nagrade bo organizator igre (Delo d.o.o.) pošiljal vsak četrtek in ponedeljek za nagrajence preteklega tedna. Organizator igre bo manjše nagrade začel pošiljati 19. junija 2017.