Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri »Jubilejna Terna«

I. Trajanje in potek nagradne igre

»JUBILEJNA TERNA!« je nagradna igra, katere organizator je dnevni časopis Slovenske novice (izdajatelj Delo, d.o.o.). Organizator nagradne igre igro izvede ter zagotovi naslednje dobitke v nagradni igri:

 • 1x osebni avtomobil Citroen C3
 • 1 x 10-gramska ploščica zlata Zlatarne Celje
 • 72 x darilni gram zlata Zlatarne Celje
 • 4 x pralni stroj znamke Gorenje
 • 4 x sušilni stroj znamke Gorenje
 • 107.000 x praktična nagrada

Igra poteka od ponedeljka, 15. novembra 2021, do sobote, 11. decembra 2021.

Pravila nagradne igre (v nadaljevanju pravila) določajo postopke in pogoje, po katerih udeleženec sodeluje v nagradni igri »JUBILEJNA TERNA!« Slovenskih novic. Veljavna pravila in pogoji sodelovanja so objavljeni na spletni strani www.slovenskenovice.si in dostopni na sedežu podjetja (v uredništvu) Slovenske novice, Likozarjeva ulica 1, 1000 Ljubljana.

Potek nagradne igre: v njej lahko sodelujejo polnoletne fizične osebe, rezidenti Republike Slovenije, ki bodo pod premaznim poljem na nalepki odkrili tri enake simbole in sporočili dnevno kontrolno in serijsko številko kupona. Serijski in kontrolni številki vsakega premaznega polja se bosta vsak dan (od ponedeljka do sobote) skrivali na nalepki, ki bo aplicirana na tiskano izdajo časopisa,. Nalepko je treba podrgniti in razkriti tri enake simbole ter v primeru tiskane nalepke v klicni center sporočiti odkrito dnevno kontrolno in serijsko številko kupona.

Med akcijo bo vsak dan na naslovnici Slovenskih novic objavljena nalepka (v obliki nagradnega kupona). Nagradni kupon je nalepljen na vsak izvod časopisa. Kupon je sestavljen iz enega sloja, in sicer iz dizajna nagradnega kupona, pod katerimi so natisnjena tri polja s simboli ter serijska in kontrolna številka kupona. Ternin kupon bo na naslovnici Slovenskih novic objavljen kot enoplastna nalepka, pod katero bo bralec preveril, ali se v njegovem časopisu oz. na njegovi nalepki skriva dobitek. Enak način pridobivanja nagrad je oblikovan tudi za spletno nagradno igro.

RAZPREDELNICA DOBITNIH KOMBINACIJ

Primer nagradnega kupona z nagradami:

Instant nagradni kupon je nalepljen na vsak izvod časopisa

ČASOPIS: Oseba, ki ima dobitni nagradni kupon s tremi enakimi simboli in želi prevzeti dobitek v nagradni igri, mora POKLICATI NA DAN OBJAVE NAGRADNEGA KUPONA V ČASOPISU MED 9. IN 18. URO na telefonsko številko 01 292 66 77 in operaterju sporočiti dnevno serijsko in kontrolno številko kupona, ki se skriva pod dobitnim premaznim poljem ter svoje osebne podatke (ime in priimek, naslov, telefonsko številko, elektronski naslov ter odgovoriti na vprašanje o polnoletnosti ter o strinjanju s pogoji uporabe in potrditi, da dovolite hrambo in obdelavo osebnih podatkov skladno s pravili igre). Brez teh podatkov ni mogoče nadaljevati postopka prevzema dobitka v nagradni igri. Sodelujoči je odgovoren za verodostojnost oddanih podatkov.

Če oseba z dobitnim kuponom NE POKLIČE NA DAN OBJAVE V ČASOPISU MED 9. IN 18. URO na telefonsko številko 01 292 66 77 nagrada zapade, ker je dobitni nagradni kupon veljaven samo na dan objave do 18. ure.

Organizator ne odgovarja za napake pri dostavi časopisa (prepozna dostava ali nedostavljen časopis).

Če naročnik, ki prejema časopis prek družbe Izberi, d. o. o., (raznašalci) in nima prenaročenega časopisa na naslov v Sloveniji in/ali tujini, pravočasno reklamira dostavo časopisa (vsak delavnik do 14. ure istega dne, ob sobotah do 12. ure istega dne) na telefonsko številko 01 47 37 600 ali 080 11 99, pa mu časopis ni dostavljen isti dan do 17.30, organizator zagotavlja, da naslednji dan izida (za sobotne reklamacije v ponedeljek oz. torek) prejme dva tekoča izvoda časopisa.

V primeru mehanske poškodbe kupona na časopisu (odrgnjeno premazno polje ipd.) organizator nagradne igre zagotavlja vsem naročnikom, ki prejemajo časopis preko družbe Izberi d.o.o., in ki bodo napako reklamirali na številko 01 47 37 600 ali 080 11 99 na dan objave kupona na časopisu, nadomestni izvod časopisa.

Za naročnike sobotne izdaje Slovenskih novic, ki jim časopis dostavlja Pošta Slovenije v ponedeljek, veljajo kontrolne in serijske številke sobotnega kupona še v ponedeljek. Pri prenaročilih dostave na počitniški naslov in pri dostavi v tujino veljajo kontrolne in serijske številke kupona na dan dostave časopisa, vendar največ teden dni po datumu izida časopisa.

SPLETNA STRAN: Oseba, ki ima dobitni nagradni kupon s tremi enakimi simboli bo na e-poštni naslov, ki ga je pustila ob registraciji prejela potrdilo o dobitku. Nagrado vam bomo samodejno poslali v roku 14 dni na naslov, ki ste ga vnesli v vašem profilu. Podatke o vaših igranjih in dobitkih lahko kadarkoli preverite v razdelku »Pregled igranj«. Sodelujoči je odgovoren za verodostojnost oddanih podatkov.

V spletni igri lahko sodelujete od 9. ure do 18. ure od ponedeljka do sobote. Ob nedeljah ni mogoče sodelovati v nagradni igri. Vsak igralec lahko v enem dnevu (med 9. uro in 18. uro) v nagradni igri sodeluje le enkrat. Do spletne nagradne igre je mogoče dostopati prek spletne strani www.slovenskenovice.si, ki uporabnika s klikom na povezavo nagradne igre preusmeri na spletni naslov https://terna.slovenskenovice.si.

Za sodelovanje v nagradni igri na spletu mora vsak sodelujoči ob prvem igranju izpolniti prijavni obrazec v katerega se vnese naslednje podatke: e-poštni naslov, geslo, ime, priimek, naslov, poštna številko, kraj, telefon, , datum rojstva in status naročnika. Ko vpišete svoje podatke in se strinjate s pogoji uporabe in potrdite, da dovolite hrambo in obdelavo osebnih podatkov skladno s pravili igre, se prijavite za sodelovanje v nagradni igri Slovenskih novic. Sočasno se pošlje elektronska pošta s kodo in povratno povezavo do nagradne igre na vaš elektronski naslov. Lahko kliknete na povezavo, ki vas takoj preusmeri na igro, lahko pa prepišete kodo v za to namenjen prostor. V naslednjem oknu se odpre stran z nagradnim kuponom, kjer je treba nalepko povleči v desno. Ko z miško podrgnete polja na nalepki, se vam prikažejo trije simboli. S klikom na gumb »nadaljuj« preverite morebitni dobitek. Če so trije simboli enaki, se v naslednjem oknu izpišejo naziv dobitka in navodila. Sočasno se vam pošlje potrditvena elektronska pošta s podatki o dobitku.

Organizator nagradne igre zagotavlja brezhibno delovanje spletne nagradne igre v primeru najnovejših različic spletnih brskalnikov. V drugih primerih za morebitno nezmožnost igranja spletne igre ali v primeru preobremenitve strežnika (denial of service) organizator ne odgovarja. Organizator prav tako ne odgovarja za posledice spregledane elektronske pošte (kot je spregledana koda za nadaljevanje igre, spregledano potrdilo dobitne kombinacije itn.), ki bi jo uporabnik morebiti prejel v svoj SPAM ali drug nabiralnik.

Dnevne nagrade v vzporedni nagradni igri na spletu

Novost spletne Terne je možnost igranja vzporedne nagradne igre, ki bo potekala v času trajanja Terne, od ponedeljka do sobote med 9. in 18. uro .v Dnevno se bo izmed vseh spletnih igralcev tekočega dne, ki so sodelovali v spletni Terni izžrebalo po enega nagrajenca, ki bo prejel denarno nagrado v vrednosti 40 evrov. Sodeluje lahko vsak, ki igra Terno, tudi tisti sodelujoči, ki v tekočem dnevu niso zadeli dobitne kombinacije na tiskanem kuponu. Torej dobitna kombinacija v Terni ni pogoj za sodelovanje v vzporedni spletni igri, ki enkrat dnevno generira izžrebanca oz. nagrajenca izmed vseh sodelujočih. V času trajanja Jubilejne Terne bo tako denarno nagrado v vrednosti 40 evrov prejelo 24 nagrajencev, ki bodo avtomatsko izžrebani in ob 20. uri dnevno objavljeni na spletni strani terna.slovenskenovice.si.

II. Sodelovanje v nagradni igri

 1. V nagradni igri ne smejo sodelovati pravne osebe, mladoletne osebe, osebe, zaposlene pri organizatorju in partnerju nagradne igre, in njihovi ožji družinski člani.
 2. Udeleženec nagradne igre mora biti rezident Republike Slovenije.
 3. Če en izvod časopisa prebira več oseb, velja, da je prejemnik dobitka v nagradni igri tisti, ki prvi sporoči pravilno serijsko in kontrolno številko dobitnega premaznega polja in poseduje prvo stran časopisa Slovenske novice z vidnim datumom izdaje in nagradnim kuponom. Če se oglasi več oseb z isto kontrolno številko, bo dobitek v nagradni igri prejel tisti, ki bo predložil naslovno stran časopisa Slovenske novice z vidnim datumom izdaje in nagradnim kuponom.
 4. Nakup časopisa ni pogoj za sodelovanje v nagradni igri.
 5. Za tiste, ki so prišli do dobitka v nagradni igri preko spleta, velja, da morajo hraniti poslano elektronsko sporočilo, v katerem jim družba Delo, d.o.o., pošlje kopijo potrdila o dobitku.
 6. Za kupce in naročnike časopisa Slovenske novice velja, da morajo hraniti naslovno stran časopisa Slovenske novice z vidnim datumom izdaje in nagradnim kuponom do prevzema dobitka v nagradni igri.
 7. Odločitev organizatorja nagradne igre o vseh vprašanjih v zvezi z nagradno igro in pravili igre je dokončna in velja za vse sodelujoče. Pisni ugovori in pritožbe niso mogoči.

III. Dobitki v nagradni igri in njihov prevzem

Predstavitev nagrad in njihovih vrednosti, ki jih podeljuje organizator nagradne igre:

 • 1x osebni avtomobil Citroen C3
  Enemu nagrajencu bo organizator nagradne igre podelil avtomobil Citroen C3 Feel Pack 1.2L PureTech 83 S&S BVM €6.3 v vrednosti 14.830,00 evrov.

 • 1 x 10-gramska ploščica zlata Zlatarne Celje
  Enemu nagrajencu bo organizator nagradne igre podelil 10 gramsko ploščico zlata v vrednosti 537,20 evrov (cena se dnevno spreminja glede na borzno ceno zlata; op.p.).

 • 72 x darilni gram zlata v Zlatarni Celje
  72 nagrajencem bo organizator nagradne igre podelil darilni gram zlata v vrednosti 75 evrov.

 • 4 x pralni stroj znamke Gorenje
  Štirim nagrajencem bomo podelili pralni stroj znamke v vrednosti 383,51 evrov.

 • 4 x sušilni stroj znamke Gorenje
  Štirim nagrajencem bomo podelili pralni stroj znamke v vrednosti 459,90 evrov.

 • 100.000 + x Manjše nagrade
  V nagradnem skladu je več kot 100.00 praktičnih nagrad (paket 100 g kave Barcaffe, pralne maske, čistilne krpice za očala, Sanytol večnameski robčki za dezinfekcijo), ki jih bodo nagrajenci dobili po pošti.

NAČIN OBDAVČITVE

Za dobitke v nagradni igri (v naravi in denarju), katerih bruto vrednost presega 42 EUR, obračuna in plača akontacijo dohodnine organizator. Organizator nagradne igre Terna poravna akontacijo dohodnine za spodaj naštete nagrade iz sklopa večjih nagrad:

 • Avtomobil Citroen C3
 • 10-gramska ploščica zlata Zlatarne Celje
 • Darilni gram zlata Zlatarne Celje
 • Pralni stroj znamke Gorenje
 • Sušilni stroj znamke Gorenje

Nagrajenci, katerih nagrade presegajo vrednost 42 EUR, bodo s strani organizatorja nagradne igre na svoj naslov prejeli dopis, v katerem bo razložen postopek pridobitve in prevzema nagrade. Dopisu bo priložena izjava, ki naj jo nagrajenci izpolnjeno in podpisano pošljejo na naslov naveden v dopisu.

Izjava vsebuje naslednje podatke: ime in priimek, naslov, poštno številko in pošto ter davčno številko, v primeru denarnega dobitka pa tudi transakcijski račun. Če soorganizator v 30 dneh po oddaji tega dopisa ne prejme podpisane in izpolnjene izjave, šteje, da je nagrajenec odstopil od prevzema nagrade.

Organizator nagradne igre ob koncu leta obvesti prejemnika o višini prejetih nagrad za dohodninsko napoved za leto 2021.

Manjše nagrade bo organizator igre (Delo d.o.o.) pošiljal vsak četrtek in ponedeljek za nagrajence preteklega tedna. Organizator igre bo manjše nagrade začel pošiljati 23. novembra 2021.

VI. Zasebnost in varstvo podatkov

S sodelovanjem v nagradni igri sodelujoči dovoli podjetju Delo d.o.o., da se njegovi podatki, to so ime, priimek, kraj bivališča, objavijo v edicijah Dela d.o.o., na spletni strani www.slovenskenovice.si, ter https://terna.slovenskenovice.si/

Organizator nagradnega igre se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter da jih ne bo posredoval tretjim osebam.

Organizator si pridržuje pravico, da v medijih objavi imena nagrajencev in fotografije ter posnetke prevzema nagrad. Za objavo imen, fotografij in posnetkov prevzema v medijih nagrajencem ni treba plačati.

Delo d.o.o. bo imena, priimke, e-naslove in telefonske številke sodelujočih in nagrajencev do preklica obdelovalo za namen neposrednega trženja le, če sodelujoči s tem soglašajo na tiskanem ali spletnem kuponu za sodelovanje v nagradni igri. Soglasje ni pogoj za sodelovanje v nagradni igri. Soglasje se lahko kadarkoli prekliče, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem ali sodelovanje v nagradni igri.

Posameznik lahko dodatne informacije o obdelavi osebnih podatkov s strani: organizatorja Delo d.o.o. pridobi na: https://info.delo.si/politika-varstva-zasebnosti/ ali pri pooblaščeni osebi za varstvo podatkov (DPO) Delo d.o.o. na naslovu dpo@delo.si

Prijavo kršitev v zvezi z obdelavo osebnih podatkov lahko posamezniki podajo pri Informacijskem pooblaščencu RS.

Osebni podatki se ne posredujejo nikamor. V stik z njimi bodo prišli le pogodbeni obdelovalci pri obdelavi, vendar morajo spoštovati pravila in zahteve Dela d.o.o. za ustrezno obdelavo osebnih podatkov.

Če želi udeleženec nagradne igre od nas dobiti kakršnekoli informacije v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov, kot npr. vpogled, izvesti morebitni popravek ali izbris, prenos, omejiti obdelavo podatkov ali obdelavi ugovarjati, nam to lahko sporoči s spletnim obrazcem na https://info.delo.si/gdprsoglasje ali pisno na naslov Delo d.o.o., Likozarjeva ulica 1, Ljubljana. Na njegovo zahtevo bomo odgovorili kar najhitreje, vsekakor pa ne kasneje, kot je dovoljeno. Če z našimi odgovori v zvezi s pravicami glede varstva osebnih podatkov ne bo zadovoljen, ima možnost vložiti pritožbo pri nadzornem organu, ki je informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, 01 230 97 30 in gp.ip@ip-rs.si.

XI. Kršitve pravilnika

Morebitne napake v delu in pri izvedbi akcije bo komisija reševala pravočasno in v skladu z dobrimi poslovnimi navadami. Pri hujši kršitvi tega pravilnika lahko komisija razveljavi del ali celotno akcijo in jo z ustreznimi popravki ponovi.

Organizatorjeva odločitev glede vseh zadev je dokončna in je ni mogoče spremeniti.

XII. Pritožbe

Pogoj za sodelovanje je, da se sodelujoči strinjajo s pravili nagradnega natečaja. Šteje se, da sodelujoči z odločitvijo za sodelovanje sprejme vse pogoje v zvezi z nagradnim natečajem.

Vse pritožbe in reklamacije glede organizacije nagradnega natečaja rešuje organizator nagradnega natečaja. V primeru utemeljenih pritožb se organizator nagradnega natečaja obveže, da jih bo odpravil v zakonsko določenem roku in o tem obvestil udeleženca.

XIII. Spremembe pravil in pogojev

Organizator nagradnega natečaja lahko spremeni ta pravila, če to zahtevajo tehnični ali komercialni vzroki ali vzroki na strani javnosti.

Organizator nagradnega natečaja bo o vseh spremembah in novostih obveščal udeležence z objavami na spletni strani www.slovenskenovice.si, ter https://terna.slovenskenovice.si/

Ljubljana, oktober 2021

Piškotki

Spletna mesta Dela d.o.o. uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?